KiVa Koulu

Jokainen hiemankin sivistyksessä oleva suomessa asuva ihminen tietää, mitä tuon statuksen takana on. Jokainen koulu, joka sanoo olevansa KiVa-koulu toitottaa ympärilleen capslokilla kirjoitetuin sanoin. ME OLEMME KIVA-KOULU. MEIDÄN KOULUSSA EI KIUSATA JA ME EMME KOULUNA HYVÄKSY KIUSAAMISTA. Kyllä sitä luulisi, että näitä sanoja toteutetaan myös koulun suojamuurin sisäpuolella. Omien kokemuksieni mukaan kaikille oppilaille tehdään selväksi, että kun heiltä kysytään tietty kysymys heillä on vain yksi oikea vastaus. Esim. Kiusataanko sinua/oletko sinä nähnyt kiusaamista? Suurimman osan vastaus on seuraavanlainen: Ei, minua ei kiusata, en ole nähnyt kiusaamista ja eihän meidän koulussa kiusata, vaikka totuus olisi aivan toisenlainen. Nykyinen luokanvalvojani keksi tähän erittäin hyvän ja ajankohtaisen vertauskuvan. Yhdeksäsluokkalaisilta pojilta kysytään, saako mopoa virittää. Jokaisen vastaus on, että ei mopoa ei saa virittää. No jos otetaan seuraava kysymys samoilta henkilöiltä. Kuinka monella oppilaalla on täysin vakio suoraan tehdaskunnossa oleva mopo? Ei varmasti moni vastaa myöntävästi, ainakaan, jos he ovat rehellisiä. Sama toistuu KiVa-koulussa. On tietynlaisia muureja, seiniä koulun ympärillä, jotka toitottavat tietynlaista informaatiota, mutta silti kulissien sisällä nämä asiat eivät toteudu näitä sanoja noudattaen. Kysymykseni kuulukin onko KiVa-koulun tarkoituksena olla tietynlaista propakandaa, jolla uskotella ihmisille asioita vai onko KiVa-koulun oikea tarkoitus kiusaamisen lopettaminen. Jos vastaus on ensinmäiseen kyllä, onnittelen olette onnistuneet, jos taas jälkimmäiseen, valitettavasti voin saattaa tietoonne, että projektinne on epäonnistunut.

-yksi pahakoululaisista-

admin2 • 2015-05-28